Pilke Päiväkodit avaa Espoossa suomen suurimman hirsipäiväkodin

Jaa

Hirsipäiväkoti on satsaus lasten ja työntekijöiden hyvinvointiin.

 

Pilke päiväkodit Oy avasi tiedepainotteisen päiväkodin, Pilke tiedepäiväkoti Sirun, Espoon Lintuvaaraan tiistaina 20. elokuuta 2019 osoitteeseen Lintukorpi 16, 02660 Espoo. Päiväkoti Sirussa on 170 paikkaa 0-5-vuotiaille lapsille.

Tiedepainotteisen päiväkodin leikkitilat on rakennettu siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodissa on muun muassa tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla sekä erillinen aistihuone.

Kaksikerroksinen hirsipäiväkoti on vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päiväkotitiloja. Ekologisessa hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta.

”On hienoa saada lisää hirsipäiväkoteja pääkaupunkiseudulle, sillä ne ovat herättäneet paljon kiinnostusta. Hirsirakenteisissa yksiköissämme muun muassa äänieristys sekä ilmanlaatu ovat erittäin hyvin havaittavissa.” kertoo Pilke päiväkodit Oy:n aluejohtaja Johanna Raski-Pitkänen.

Tänä syksynä Pilke päiväkodeilla on yhteensä 11 hirsipäiväkotia eri puolilla Suomea, mitkä on toteutettu yhteistyössä Honkarakenne Oyj:n ja Mediset Hoivarakentajat Oy:n kanssa. Yritysten ensimmäinen yhteinen hirsipäiväkoti aukesi Auraan elokuussa 2017.

Pilke päiväkotien tavoitteena on huomioida rakentamisessa kestävän kehityksen sekä terveellisen rakentamisen periaatteita. Päiväkodissa panostetaan erityisen paljon laadukkaaseen ilmanvaihtoon. Älyohjattu ilmanvaihtojärjestelmä mittaa ilmanlaatua reaaliajassa ja säätää sitä tilan käytön ja tarpeen mukaan.

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 128 päiväkotia ympäri Suomen. Päiväkoti Siru on Pilkkeen ensimmäinen tiedepainotteinen päiväkoti Espoossa, missä Pilkkeellä on ennestään 17 päiväkotia. Pilke järjestää myös perusopetuksen iltapäivätoimintaa 24 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilke päiväkodeissa ja iltapäiväkerhoissa leikkii ja kasvaa yli 9000 lasta ja yritys työllistää noin 1450 varhaiskasvatuksen ammattilaista.

Pilke päiväkotien laatulupaus on – parasta oppia pienelle!

Lue lisää

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi toukokuusta 2024 alkaen. Heleniuksella on laaja-alaista kokemusta ja erikoisosaamista tiedolla ja datalla johtamisesta, analytiikasta sekä tekoälyn hyödyntämisestä. Helenius toimii piilaaksolaisen Palo

Innoflame Group Oy on ostanut Loihe Oy:n osakekannan

Kauppa kasvattaa Innoflamen liikevaihdon yli 48 miljoonaan euroon. Loihe jatkaa toimintaansa Innoflamen sisaryrityksenä. Innoflame Group Oy on ostanut yhteensä 32 henkilöä työllistävän Loihe Oy:n osakekannan. Kauppa astui voimaan 17.4.2024, ja

Scroll to Top