MV-Jäähdytys ja Elcool yhdistävät voimansa

Jaa

Jo 50 vuotta Suomessa palvellut perheyhtiötaustainen MV-Jäähdytys Oy osti Elcool Oy:n liiketoiminnan perjantaina 8.4.2022. Kahta yhtiötä yhdistää sama perheyhtiöjuurista kumpuava arvopohja. ”Kunnioituksemme Elcool Oy:n suomalaista kylmä- ja sähköteknistä osaamista kohtaan on valtavan suurta”, MV-Jäähdytyksen toimitusjohtaja Ilpo Mäkelä kertoo.

MV-Jäähdytyksen toimitusjohtaja Ilpo Mäkelä kertoo, että Elcool halusi avata keskustelun eri mahdollisuuksista tarjota tukea ja lisäarvoa toinen toisilleen. Elcoolin hallituksen puheenjohtaja Sami Pahla avaa asiaa lisää ja kertoo, että MV-Jäähdytyksen kasvua ja kehittymistä oltiin seurattu heillä ihaillen jo pitkään. Erityisesti Enertest Oy:n yritystoiminnan ostaminen Turun seudulla herätti mielenkiinnon. Keskisuuria ja suuria kylmäalan yrityksiä ei ole Suomessa kovin montaa.

MV-Jäähdytyksellä ja Elcoolilla on molemmilla vahva historia kylmä- ja pakkastilojen, jäähdytysjärjestelmien sekä lämpöpumppujen huolto-, asennus- ja korjauspalveluista. Kylmätekniikan lisäksi Elcool on erikoistunut sähköasennuksiin ja -saneerauksiin. MV-Jäähdytyksen erikoisalaa ovat kylmätekniikan lisäksi myös ammattikeittiöiden huolto-, asennus- ja korjauspalvelut. ”Elcool on alallaan arvostettu yhtiö, on hienoa, että tarinamme yhdistyvät”, Ilpo Mäkelä toteaa tyytyväisenä.

MV-Jäähdytyksen viides palvelu- ja logistiikkakeskus Lahteen

Elcoolin palvelu- ja logistiikkakeskus jatkaa Lahdessa toimintaansa. Yhtiön henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä MV-Jäähdytys Oy:n brändin alla. Näin MV-Jäähdytyksellä on liiketoimintakaupan jälkeen yhteensä 5 palvelu- ja logistiikkakeskusta: Vantaa, Pirkkala, Jyväskylä, Raisio ja Lahti. Yhtiö palvelee nyt ja jatkossa asiakkaitaan koko Suomen laajuudella. ”Päijät-Hämeen seutu oli meille ennestään tuttua aluetta, vaikkakin paikallinen läsnäolo ja paikallistuntemus parantavat alueellista kilpailukykyämme merkittävästi”, Mäkelä toteaa.

Elcoolin ja MV-Jäähdytyksen voimien yhdistäminen mahdollistaa molemmille hallitun kasvun ja kehityksen Suomen markkina-alueella. ”Meille molemmille on tärkeää säilyttää sähkö- ja kylmätekninen osaaminen Suomessa korkealla tasolla”, Elcool Oy:n Sami Pahla sanoo.

 

Lisätietoja:

Ilpo Mäkelä, toimitusjohtaja
MV-Jäähdytys Oy
+358 50 408 8308
ilpo.makela@mv-jaahdytys.fi

MV-Jäähdytys Oy on vuonna 1971 perustettu perheyhtiötaustainen kylmä- ja pakkastiloihin, jäähdytyslaitteistoihin, lämpöpumppuihin ja ammattikeittiölaitteisiin erikoistunut huoltoyhtiö. MV-Jäähdytys Oy:n palveluihin kuuluvat huolto-, asennus- ja korjauspalvelut. Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli 21,7 miljoonaa euroa. MV-Jäähdytys Oy palvelee asiakkaitaan koko Suomen alueella yhdessä yli 200 hartiaisen henkilöstönsä voimin.

Elcool Oy on vuonna 2006 perustettu ilmanvaihtoon, jäähdytykseen, lämpöpumppujärjestelmiin ja lämmöntalteenottoon erikoistunut yritys. Elcool Oy:n palvelut soveltuvat mm. LVISK-yritysten tarpeisiin, prosessien jäähdytykseen, teollisuuskiinteistöihin, liike-, toimisto- ja atk-tiloihin sekä pienkiinteistöihin. Elcool Oy toimii Galletti Groupin virallisena maahantuojana ja jälleenmyyjänä. Yhtiöllä on yhteensä 16 työntekijää ja sen toimipisteet sijaitsevat Lahdessa sekä Raisiossa. Yhtiön liikevaihto edellisellä tilikaudella oli 3,7 miljoonaa euroa. Asiakaskuntaa Elcool Oy:llä on koko Suomen laajuudella.

Lue lisää

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi toukokuusta 2024 alkaen. Heleniuksella on laaja-alaista kokemusta ja erikoisosaamista tiedolla ja datalla johtamisesta, analytiikasta sekä tekoälyn hyödyntämisestä. Helenius toimii piilaaksolaisen Palo

Innoflame Group Oy on ostanut Loihe Oy:n osakekannan

Kauppa kasvattaa Innoflamen liikevaihdon yli 48 miljoonaan euroon. Loihe jatkaa toimintaansa Innoflamen sisaryrityksenä. Innoflame Group Oy on ostanut yhteensä 32 henkilöä työllistävän Loihe Oy:n osakekannan. Kauppa astui voimaan 17.4.2024, ja

Scroll to Top