Korona Invest Oy löysi jatkajan Oma Rakennus Oy:n kasvutarinalle

Jaa

Korona Investin hallinnoima Palvelurahasto I Ky, Suburbio Oy ja yhtiön hallituksen jäsenet myyvät enemmistön Oma Rakennus Oy:n osakkeista Rakennusliike Jusmar Oy:n perustajalle Jussi Airaksiselle, Korpi Capital Oy:lle sekä yhtiön toimivalle johdolle.

Oma Rakennus on kasvanut merkittäväksi vaativien julkisivusaneerausten sekä muuraus- ja rappausurakoiden toteuttajaksi pääkaupunkiseudulla. Korona Investin omistusaikana yhtiön liikevaihto kasvoi yli kaksinkertaiseksi. Kuluvalla tilikaudella liikevaihdon ennustetaan ylittävän 21 milj. euroa.

Tänään tehty kauppa ei vaikuta Oma Rakennuksen toimintatapoihin tai arvoihin eikä aiheuta henkilöstömuutoksia. Petteri Rontti jatkaa yhtiön toimitusjohtajana ja osakkaana yrityskaupan jälkeenkin. ”Olemme erittäin tyytyväisiä Korona Investin tuomaan lisäarvoon ja ammattitaitoon yhtiön kasvun tukena. Uuden omistajan kanssa jaamme samankaltaiset arvot ja yhteiset tulevaisuudennäkymät” sanoo yhtiön toimitusjohtajana ja osakkaana jatkava Petteri Rontti.

Oma Rakennus Oy:n muodostumista edelsi kahden merkittävän julkisivurakentamisen osaajan, Suomen Lähiökunnostajat Oy:n ja Robert Rakennus Oy:n yhdistyminen vuonna 2017. Tämä teki siitä kaiken kattavan julkisivuosaajan suuriinkin projekteihin. Nyt käynnistyvä yhteistyö uusien omistajien kanssa mahdollistaa yhtiön johdolle jatkaa yhtiön kasvattamista seuraavaan kokoluokkaan.

Yhtiö on hyvässä kunnossa, sillä on osaava johto ja asiakkaat arvostavat yhtiön osaamista. Olisimme mielellämme jatkaneet yhtiön kasvattamista, mutta määräaikaiseksi sovitun Palvelurahaston toimikauden päättyminen ei mahdollistanut meille kasvun edellyttämien investointien toteuttamista”, perustelee emoyhtiön hallituksen ja Korona Investin hallituksen puheenjohtaja Vesa Lehtomäki rahaston myyntipäätöstä.

 

Jussi Airaksinen on Rakennusliike Jusmar Oy:n perustaja ja pääomistaja yhdessä Korpi Capital Oy:n kanssa. Rakennusliike Jusmar Oy toteuttaa yhdessä julkisten- ja ammattirakennuttajien kanssa erikokoisia rakennusurakoita ja -projekteja. Sen tuotanto jakaantuu kiinteistöjen peruskorjauksiin, kiinteistökehityshankkeisiin ja sisäilmakorjauksiin.

Korpi Capital Oy on suomalainen sijoitusyhtiö, jonka portfoliossa korjausrakentamisella on kasvava merkitys. Korven korjausrakentamisalan kohdeyhtiöihin kuuluvat Rakennusliike Jusmarin lisäksi Kattotutka Oy, RKM Group Oy ja LVI Kurikka Oy.

Korona Invest on kasvuyritysten rahoittamiseen erikoistunut suomalainen pääomasijoittaja. Korona Invest tekee vastuullisia sijoituksia toimialariippumattomasti kasvuhaluisiin ja -kykyisiin yhtiöihin, joiden liikevaihto on 2–20 miljoonaa euroa ja liiketoiminta on kannattavaa.

 

Lisätietoja: 

Oma Rakennus Oy

Petteri Rontti, toimitusjohtaja, puh. 040 771 1554, petteri.rontti@omarakennus.fi, www.omarakennus.fi

Korona Invest Oy,

Vesa Lehtomäki, hallituksen puheenjohtaja, puh. 050 337 6969, vesa.lehtomaki@koronainvest.fi, www.koronainvest.fi

Korpi Capital Oy

Tatu Mäkimartti, hallituksen puheenjohtaja, puh.040 728 7491, tatu.makimartti@korpi.fi

Jussi Airaksinen, puh. 0400 431 747, jussi.airaksinen@jusmar.fi

Lue lisää

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi toukokuusta 2024 alkaen. Heleniuksella on laaja-alaista kokemusta ja erikoisosaamista tiedolla ja datalla johtamisesta, analytiikasta sekä tekoälyn hyödyntämisestä. Helenius toimii piilaaksolaisen Palo

Innoflame Group Oy on ostanut Loihe Oy:n osakekannan

Kauppa kasvattaa Innoflamen liikevaihdon yli 48 miljoonaan euroon. Loihe jatkaa toimintaansa Innoflamen sisaryrityksenä. Innoflame Group Oy on ostanut yhteensä 32 henkilöä työllistävän Loihe Oy:n osakekannan. Kauppa astui voimaan 17.4.2024, ja

Scroll to Top