Herkkumaa tähtää laajemman valikoiman ruokataloksi Korona Investin tuella

Jaa

Maineikas elintarvikeyhiö Herkkumaa Oy ja kotimainen pääomasijoittaja Korona Invest ovat sopineet omistusjärjestelystä, jossa Korona Investin hallinnoima rahasto tulee Herkkumaan enemmistöomistajaksi. Perheyrittäjät Atte ja Kati Rekola jatkavat yhtiön merkittävinä omistajina ja avainhenkilöinä. Järjestelyn myötä Herkkumaalla on erinomainen asema tavoitella vahvaa kasvua ja asemaa kattavan valikoiman ruokatalona.

Maustekurkuistaan tunnettu Herkkumaa Oy on valmistanut laadukkaita ja herkullisia elintarviketuotteita suomalaisten ruokapöytiin jo vuodesta 1987 alkaen. Nykyisin Herkkumaa valmistaa maustekurkkujen ja muiden säilöttyjen vihannesten lisäksi myös kastikkeita ja majoneeseja, hilloja ja marmeladeja, tex mex -tuotteita sekä smoothieita. Herkkumaa myy ja valmistaa tuotteita sekä omilla brändeillään että asiakkaiden tuotemerkeillä. Yhtiön tuotteita myydään laajasti niin vähittäiskauppaan, HoReCa sektoriin kuin myös muille elintarvikealan toimijoille.

Herkkumaan orgaaninen liikevaihdon kasvu on viime vuosina ollut kesimäärin yli 10 % vuodessa. Toisen polven perheyrittäjät Atte ja Kati Rekola sekä nyt sijoittajaksi tuleva Korona Invest jakavat näkemyksen Herkkumaan kyvystä kasvaa markkinoita nopeammin myös jatkossa. Yhtössä on vuosien aikana toteutettu useita kilpailukykyä parantavia investointeja niin tuotannon automaatioon ja tehokkuuteen kuin asiakkaiden tarpeisiin tähtäävään tuotekehitykseenkin.

Olimme ensitapaamisesta lähtien vaikuttuneita Herkkumaan kykyyn ja haluun kehittyä sekä kasvaa vastuullisesti markkinaa nopeammin. Yhtiössä on tehty tehostavia investointeja sekä tuotantoon että vastuullisuuteen ja uskomme, että tämä hieno perinteikäs perheyhtiö on erinomaisesti asemoitunut kasvamaan yhä laajemman valikoiman ruokataloksi yhdessä Korona Investin kanssa.”, kertoo Korona Investin sijoitusjohtaja Matti Kangas.

Perheyhtiötaustaisen Herkkumaan toiminta perustuu kestävälle kehitykselle, jossa asiakkaiden ja muiden sidosryhmien tarpeet huomioidaan alkutuotannosta elintarvikkeiden loppukäyttäjiin asti. Vastuullisena toimijana Herkkumaa on määrätietoisesti panostanut toiminnan laatuun sekä tuotannon päästöttömyyteen. Vuonna 2020 yhtiölle myönnettin arvostettu elintarviketurvallisuuden A-luokan BRC-sertifikaatti ja tämän vuoden aikana Herkkumaa on siirtynyt kokonaan päästöttömään höyryntuotantoon ottamalla ensimmäisenä maailmassa käyttöön Elstorin 10MWh kokoluokan energiavarastointiyksikön.

Maku ratkaisee. Herkkumaan väsymätön usko omiin ja muiden herkkusuiden makuhermoihin sekä tarkat laatukriteerit ovat synnyttäneet tuotteita, jotka ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisten ruokapöydissä. Tahdomme tarjota jatkuvasti myös uusia tuotteita, jotka puhuttelevat ja maistuvat sekä suomalaisille että ulkomaisille kuluttajille. Korona Investin mukaantulon myötä meillä on entistä vahvemmat resurssit toteuttaa seuraavaa kasvuharppausta, jossa Herkkumaa laajentuu entistä kattavammaksi herkkutaloksi.”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Atte Rekola.

Omistajat uskovat yhdessä, että kasvu tuo entistä enemmän mahdollisuuksia Herkkumaan henkilöstölle ja asiakkaille.

Herkkumaalla on voimavarana alansa huippuosaajista koostuva sitoutunut henkilöstö, jonka kanssa on hienoa lähteä yhteiselle matkalle. Tavoittelemme kasvua ja kehitystä, mikä tulee näkymään uusina mahdollisuuksina yhtiön työntekijöille sekä asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Meillä on loistavat edellytykset vahvistaa nykyistä ja rakentaa sen rinnalle uutta.”, toteaa Korona Investin sijoitusjohtaja Reeti Saarinen.

Lisätietoja:

Atte Rekola
Toimitusjohtaja, Herkkumaa
atte.rekola@herkkumaa.fi, +358 400 902 590

Matti Kangas
Sijoitusjohtaja, Korona Invest
matti.kangas@koronainvest.fi, +358 50 377 3230

Reeti Saarinen
Sijoitusjohtaja, Korona Invest
reeti.saarinen@koronainvest.fi, +358 40 561 8761

Herkkumaa
● 1987 perustettu suomalainen elintarvikeyhtiö
● Kotipaikka Hämeenlinna
● Työllistää yli 30 henkilöä
● Liikevaihto noin 17 miljoonaa euroa

Korona Invest
● 2006 perustettu suomalainen pääomasijoitusyhtiö
● Erikoistunut keskisuurten ja pienten yhtiöiden buyout- ja kasvusijoituksiin
● Kerännyt neljään rahastoon yhteensä 235 miljoonan euron pääomat
● Toteuttanut 35 ensisijoitusta ja 26 irtautumista

Lue lisää

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi toukokuusta 2024 alkaen. Heleniuksella on laaja-alaista kokemusta ja erikoisosaamista tiedolla ja datalla johtamisesta, analytiikasta sekä tekoälyn hyödyntämisestä. Helenius toimii piilaaksolaisen Palo

Innoflame Group Oy on ostanut Loihe Oy:n osakekannan

Kauppa kasvattaa Innoflamen liikevaihdon yli 48 miljoonaan euroon. Loihe jatkaa toimintaansa Innoflamen sisaryrityksenä. Innoflame Group Oy on ostanut yhteensä 32 henkilöä työllistävän Loihe Oy:n osakekannan. Kauppa astui voimaan 17.4.2024, ja

Scroll to Top