Napapiirin Energia ja Vesi Oy tuhkalannoitteen valmistajaksi

Jaa

Ecolan Oy sekä Napapiirin Energia ja Vesi Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen tuhkalannoitteen valmistuksesta. Neve tuottaa lannoitteen Rovaniemellä Suosiolan voimalaitoksella sijaitsevalla rakeistuslaitoksellaan. Ecolan myy ja markkinoi sekä toimittaa jatkossa tuhkalannoitetta asiakkaidensa metsälannoituksiin koko Pohjois-Suomen alueelle.

”Lannoitettavat metsät ovat yleensä nuorehkoja turvemaiden harvennusmetsiä, joita Lapissa, Koillismaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla on runsaasti. Metsäteollisuuden investointisuunnitelmat lupaavat alueelle puun voimistuvaa kysyntää, jonka myötä varmasti herää myös entistä laajempi tarve ja kiinnostus metsänlannoituksiin” kertoo myyntipäällikkö Heikki Suvanto.

Neve valmistaa lannoitteen Suosiolassa kaukolämmön ja sähkön tuotannossa syntyvästä tuhkasta. Ratkaisulla minimoidaan kaatopaikalle päätyvän tuhkan määrää. Tuhkalannoitteiden tuotteistuminen jätteistä lannoitteiksi on ollut yksi kiertotalouden menestystarinoista. Väli-Suomessa tuhkalannoituksia on tehty 2010-luvun ajan vajaan 10 000 hehtaarin alalla vuosittain. Pohjoisessa sopivia metsiä on paljon, mutta työmäärät ovat olleet vielä suhteellisen pieniä.

”Yhteistyö Neven kanssa laajentaa Ecolanin lannoitteiden jakelutietä koko Metsä-Suomen alueelle ja vahvistaa kannattavaa palvelukokonaisuutta niin maa- kuin helikopterilevityksissäkin. Lannoituksilla voidaan kasvattaa pohjoisen metsissä enemmän puuta ja sitoa samalla hiiltä tehokkaasti” kertoo toimitusjohtaja Hannu Tukiainen. Tavoitteemme on kasvattaa lannoitusmäärät muutamista sadoista hehtaareista 1 500–2000 hehtaarin vuositasolle. Paljon riippuu nyt siitä, kuinka metsänomistajat innostuvat tuhkalannoituksiin. Ilmastonäkökulmasta on meidän kaikkien asia vähentää päästöjä, mutta hiilensidonta on harvemmissa käsissä. Metsänomistajille avautuu nyt entistä parempi mahdollisuus parantaa metsänomistuksen kannattavuutta, mutta samalla tehdä positiivisia ilmastotekoja. Toivomme, että yhä useampi valitsee metsäänsä tuhkalannoituksen.

”Kiertotaloudelle asetettujen odotusten toteutumiseksi on tärkeää, että toiminta on kaikille kannattavaa. Eniten tuhkalannoituksista hyötyvä ryhmä ovat metsänomistajat lisääntyvien kantorahatulojen muodossa.  Lannoitus lisää aina jalostukseen sopivan puun määrää, mikä tekee lannoitetuista metsistä parempia myös puunostajien ja korjuuyrittäjien kannalta. Alueen elinkeinoelämän kannalta on erittäin tärkeää, että puun saatavuus puunjalostukseen paranee tuotantolaitosten läheisyydessä”, toimitusjohtaja Hannu Tukiainen summaa hyötyjä.

”Neven kanssa solmittu yhteistyö on tärkeä elementti yhtiön kasvustrategiassa” sanoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja, Korona Investin toimitusjohtaja Vesa Lehtomäki.

 

Lisätietoja:
Hannu Tukiainen, toimitusjohtaja, 0400 578 988, hannu.tukiainen@ecolan.fi
Heikki Suvanto, myyntipäällikkö, 0440 840 020, heikki.suvanto@ecolan.fi
Vesa Lehtomäki, hallituksen puheenjohtaja, 050 3376 969, vesa.lehtomaki@koronainvest.fi

Ecolan Oy on vastuullinen kotimainen kiertotalousyhtiö, jonka juuret ovat metsien lannoituksissa ja puutuhkan hyödyntämisessä lannoitteena. Yhtiöllä on toimintaa Viitasaarella, Liperissä, Kuopiossa ja Nokialla. Yhtiö valmistaa Ecolan® Agra luomulannoitteita, Ecolan® Silva metsälannoitteita ja Ecolan® Infra  usiomateriaaleja.
www.ecolan.fi

Korona Invest Oy on yrittäjävetoisesti toimiva pääomarahastojen hallinnointiyhtiö, joka on erikoistunut liikevaihdoltaan 2–20 milj. euron suuruisen kasvuvaiheen yritysten rahoittamiseen.
www.koronainvest.fi

 

Lue lisää

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi toukokuusta 2024 alkaen. Heleniuksella on laaja-alaista kokemusta ja erikoisosaamista tiedolla ja datalla johtamisesta, analytiikasta sekä tekoälyn hyödyntämisestä. Helenius toimii piilaaksolaisen Palo

Innoflame Group Oy on ostanut Loihe Oy:n osakekannan

Kauppa kasvattaa Innoflamen liikevaihdon yli 48 miljoonaan euroon. Loihe jatkaa toimintaansa Innoflamen sisaryrityksenä. Innoflame Group Oy on ostanut yhteensä 32 henkilöä työllistävän Loihe Oy:n osakekannan. Kauppa astui voimaan 17.4.2024, ja

Scroll to Top