MV-Jäähdytys kasvoi valtakunnalliseksi toimijaksi – jatkaa kasvuaan uuden pohjoismaisen toimijan kanssa

Jaa

MV-Jäähdytys on onnistunut yhdessä henkilöstönsä, toimivan johdon, perustajien ja pääomasijoittaja Korona Investin tuella kasvamaan alle viidessä vuodessa paikallisesta toimijasta alansa parhaaksi valtakunnalliseksi huoltoyhtiöksi.

MV-Jäähdytyksen kasvu jatkuu pohjoismaisena toimijana yhdessä Nordic Climate Group Ab:n kanssa. Samalla Korona Invest irtautuu omistuksestaan. Järjestelyn arvioidaan astuvan voimaan kuluvan vuoden loppuun mennessä viranomaishyväksyntöjen jälkeen.

”Starttasimme MV-Jäähdytyksen kasvustrategian kesällä 2018 ja yhteisenä tavoitteenamme oli kasvattaa toimialalle digitalisaatiota hyödyntävä, oman erikoisalansa paras kasvu- ja palveluyhtiö. Yhtiö on edelleen sama vahvaan arvopohjaan ja joukkuepeliin nojaava perheyritystaustainen yhtiö – 4,5-kertaistuneella liikevaihdolla, laajentuneella palvelualueella ja moninkertaiseksi kasvaneella henkilöstömäärällä. Toimiva johto yhdessä koko henkilöstön kanssa on tehnyt erinomaista työtä ja on ollut kunnia ylittää yhteisiä tavoitteita heidän kanssaan.” kertoo Korona Investin sijoitusjohtaja Juho Mäkiaho.

Energiatehokkuus ja vastuu ympäristöön vaikuttavista valinnoista ovat olleet viime vuosina murroksessa. MV-Jäähdytys on 50 vuoden ajan kartuttanut teknistä osaamistaan ja huolehtii tänään yli 45.000 jäähdytys-, lämmitys- ja ammattikeittiölaitteen hyvästä kunnosta ja energiatehokkuudesta.

”Toimivalla johdolla ja koko henkilöstöllä on rohkeutta ja näkemystä hyödyntää vuosikymmenten kokemustaan toimialalla. Olen aidosti ylpeä, että MV on osaltaan ratkaisemassa energiamurrokseen liittyviä haasteita ja huolehtimassa asiakkaittensa menestyksestä”, jatkaa Korona Investin Juho Mäkiaho.

MV-Jäähdytyksen toimitusjohtaja Ilpo Mäkelä näkee voimien yhdistämisen pohjoismaalaisen Nordic Climate Group Ab:n kanssa erittäin positiivisena.

Halusimme juuri Nordic Climate Groupin kaltaisen toimijan taustatueksemme. Tunnemme Suomen markkinat hyvin ja jatkamme matkaa Suomen suurimmaksi ja parhaimmaksi huoltoyhtiöksi. Nordic Climate Groupilla on vahva toimialatuntemus sekä hyvä kokemus Ruotsin ja Norjan markkinoista. Yhteiset kasvun ja kehittymisen mahdollisuudet ovat merkittävät., kertoo MV-Jäähdytyksen toimitusjohtaja Ilpo Mäkelä.

MV-Jäähdytyksen perustajaosakas Lasse Virkki kertoo olevansa erittäin tyytyväinen yhteiseen tekemiseen Korona Investin kanssa.

”Haluan omasta ja koko MV-Jäähdytyksen puolesta kiittää Korona Investiä kuluneista vuosista. Erityisesti haluan kiittää uskosta ja tuesta kasvusuunnitelmaamme kohtaan sekä poikkeuksellisesta rohkeudesta kohdattuamme esimerkiksi pandemian kaltaisia haasteita”, sanoo MV-Jäähdytyksen perustajaosakas Lasse Virkki.

 

Lisätietoja:

MV-Jäähdytys Oy
Toimitusjohtaja
Ilpo Mäkelä
ilpo.makela@mv-jaahdytys.fi 
tel. +358 50 408 8308

 

Korona Invest Oy
Sijoitusjohtaja, osakas
Juho Mäkiaho
juho.makiaho@koronainvest.fi 
tel. +358 40 962 7662

 

MV-Jäähdytys on vuonna 1971 perustettu perheyritystaustainen jäähdytys-, lämmitys- ja ammattikeittiölaitteiden huolto- ja projektiyhtiö. Yhtiön liikevaihto on noin 30 milj. euroa ja yhtiö palvelee asiakkaitaan valtakunnallisesti. Yhtiön palvelu- ja logistiikkakeskukset sijaitsevat Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Varsinais-Suomessa ja Päijät-Hämeessä.

Korona Invest on kasvuyritysten rahoittamiseen erikoistunut pääomarahastojen hallinnointiyhtiö. Korona Invest on tehnyt 34 ensisijoitusta, yli 100 yritysostoa kohdeyrityksiin sekä 26 exitiä. Korona Invest tekee sijoituksia kasvuhaluisiin ja -kykyisiin yhtiöihin, joiden liikevaihto on 2–20 miljoonaa euroa ja liiketoiminta on kannattavaa.

 

Lue lisää

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi toukokuusta 2024 alkaen. Heleniuksella on laaja-alaista kokemusta ja erikoisosaamista tiedolla ja datalla johtamisesta, analytiikasta sekä tekoälyn hyödyntämisestä. Helenius toimii piilaaksolaisen Palo

Innoflame Group Oy on ostanut Loihe Oy:n osakekannan

Kauppa kasvattaa Innoflamen liikevaihdon yli 48 miljoonaan euroon. Loihe jatkaa toimintaansa Innoflamen sisaryrityksenä. Innoflame Group Oy on ostanut yhteensä 32 henkilöä työllistävän Loihe Oy:n osakekannan. Kauppa astui voimaan 17.4.2024, ja

Scroll to Top