Korona Invest irtautui Normi-konsernista

Jaa

Blinkfyrarin emoyhtiö Söderbergföretagen osti konsernin osake-enemmistön

Normi-konserni on solminut ruotsalaisen perheyhtiö Söderbergföretagenin kanssa kauppasopimuksen, jonka myötä konsernin kaikkien yhtiöiden osake-enemmistöt siirtyvät ruotsalaisomistukseen. Normi-konsernin nykyinen yritysjohto jää kehittämään konsernin toimintaa myös yrityskaupan jälkeen ja he jatkavat myös Normiopasteen osaomistajina.

Normi tarjoaa vahvistusta ITS- ja älyliikennepuolelle

Normi-konsernin ostanut Söderbergföretagen J AB on vuonna 1995 perustettu perheyritys, joka koostuu teollisuuden ja teknologiakaupan alojen yhtiöistä. Söderbergföretageniin kuuluva Blinkfyrar on Ruotsin suurin liikennemerkkivalmistaja ja alan johtava liikenneturvallisuusratkaisujen toimittaja.

Blinkfyrar ja Normi-konserni ovat jo pitkään tehneet menestyksekästä yhteistyötä. Söderbergföretagen on ollut vaikuttunut Normi-konsernin viime vuosien kasvusta ja yrityskaupan myötä yhtiö hakee vahvistusta erityisesti ITS- ja älyliikennepuolelle.

”Keskitymme yhteiskunnan, kaupunkien ja tieliikenteen muutoksiin ja digitalisaatioon. Muun muassa ITS:n tarjoamilla vahvuuksilla pystymme vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksiin, edistämään kestävämpää yhteiskuntaa ja parantamaan liikenneturvallisuutta”, sanoo Blinkfyrarin toimitusjohtaja Elisabeth Nagy.

Mahdollisuus laajentaa markkinoita

Söderbergföretagenin Infraliiketoiminta-alueen yhteenlaskettu liikevaihto on noin 60 milj. euroa ja ITS:ssä nähdään suuri tulevaisuuden potentiaali sekä mahdollisuus laajentaa markkinoita.

”Muutaman vuoden aikana olemme havainneet markkinatoimijoiden osalta tiettyä varovaisuutta, mutta nyt on oikea aika investoida liikenneturvallisuuden parantamiseen. Näin ollen tämän kaupan ajoitus tuntuu, jos mahdollista vielä paremmalta”, sanoo Söderbergföretagenin toimitusjohtaja Mattias Sonnenfeld.

Normi-konsernin toimitusjohtaja Tommi Saarni on tyytyväinen solmittuun yrityskauppaan ja näkee tämän tuovan asiakkaille selkeää lisäarvoa.

”Normi-konsernilla ja Blinkfyrarilla on ainutlaatuisia tuotteita, innovaatiota ja vahva ammattitaito. Yhdessä voimme luoda asiakkaillemme entistä suurempaa arvoa”, Saarni sanoo.

Lisätiedot:

Korona Invest
Pasi Lehtinen, toimitusjohtaja
puh. 050 387 3196
pasi.lehtinen@koronainvest.fi

Lue lisää

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi toukokuusta 2024 alkaen. Heleniuksella on laaja-alaista kokemusta ja erikoisosaamista tiedolla ja datalla johtamisesta, analytiikasta sekä tekoälyn hyödyntämisestä. Helenius toimii piilaaksolaisen Palo

Innoflame Group Oy on ostanut Loihe Oy:n osakekannan

Kauppa kasvattaa Innoflamen liikevaihdon yli 48 miljoonaan euroon. Loihe jatkaa toimintaansa Innoflamen sisaryrityksenä. Innoflame Group Oy on ostanut yhteensä 32 henkilöä työllistävän Loihe Oy:n osakekannan. Kauppa astui voimaan 17.4.2024, ja

Scroll to Top