Herkkumaa ja Björnekulla yhdistyivät muodostaen johtavan Pohjoismaisen kasvipohjaisten säilykkeiden valmistajan

Jaa

Herkkumaa on ostanut Björnekulla Foodin, muodostaen pohjoismaisen elintarvikeyhtiön, jolla on korkealaatuinen valikoima kasvipohjaisia tuotteita. Sekä Herkkumaalla että Björnekullalla on pitkät perinteet paikallisesta valmistustoiminnasta ja keskittymisestä luonnollisiin raaka-aineisiin. Yhtiöillä on yhdessä vahva asema palvella asiakkaitaan Suomessa ja Ruotsissa. Yhdistynyt yhtiö tuottaa asiakkailleen arvoa ja makuelämyksiä jatkamalla panostamista innovaatioon, valmistukseen ja kestävään kehitykseen.

Suomalainen ruokatalo Herkkumaa ostaa ruotsalaisen ruokayhtiö Björnekulla Food AB:n. Järjestelyssä myyjänä toimii perheomisteiseen Abdon Groupiin kuuluva Abdon Food. Herkkumaalla ja Björnekullalla on vahvat asemat omilla kotimarkkinoillaan, ja yhdessä yhtiöt muodostavat päätuotekategorioissaan, kuten kasvipohjaisissa säilykkeissä, johtavan pohjoismaisen toimijan. Yhdistynyt yhtiö tarjoaa korkealaatuisen valikoiman erilaisia elintarvikkeita asiakkailleen Suomessa ja Ruotsissa.

Herkkumaa, joka tunnetaan erityisesti kurkkusäilykkeistään, on toimittanut herkullista ruokaa suomalaisiin ruokapöytiin jo vuodesta 1987 lähtien. Kasvipohjaisten säilykkeiden lisäksi yhtiö valmistaa kastikkeita ja majoneeseja, hilloja ja marmeladeja, Tex-Mex tuotteita, sekä smoothieita. Herkkumaa palvelee laajasti päivittäistavarakauppaa, food service -sektoria, sekä muita ruoka-alan toimijoita. Saavutettuaan vahvan aseman kotimaassa, Herkkumaa tulee nyt hyödyntämään toimialaosaamistaan ja kokemustaan myös Ruotsissa, Björnekulla-kaupan vauhdittamana.

“Olemme erittäin innoissamme mahdollisuudesta laajentaa toimintaamme Ruotsiin, mikä on jo pitkään ollut luonnollinen seuraava askel yhtiöllemme. Emme olisi voineet löytää parempaa kumppania kuin Björnekulla, jonka kanssa jaamme samanlaiset arvot ja perinteet. Ennen kaikkea, kumpikin yhtiö tavoittelee jatkuvaa kehittymistä ja innovointia, minkä vuoksi meillä yhdessä todella on mahdollisuus luoda johtava pohjoismainen ruokayhtiö.”, sanoo Atte Rekola, Herkkumaan toimitusjohtaja.

Arvokkaan 110-vuotisen historian omaava Björnekulla ilmentää aitoihin makuihin, laatuun ja kestävään kehitykseen sitoutumisen pitkiä perinteitä. Skånessa sijaitsevassa Svalövissä toimivan Björnekullan tuotevalikoimaan kuuluu kasvipohjaisia säilykkeitä, hilloja, marmeladeja, sinappeja ja kastikkeita, joita yhtiö tarjoaa päivittäistavarakauppaan, food service -alalle ja muille ruokasektorin toimijoille. Björnekulla tulee yhdessä Herkkumaan kanssa lunastamaan paikan asiakkaidensa sydämissä entistä vankemmin.

“Näemme suuren hyödyn Björnekullan nostamisessa seuraavalle tasolle yhdessä Herkkumaan kanssa.”, sanoo Pär Berglund, Björnekullan toimitusjohtaja. ”Yhteistyö tulee mahdollistamaan tapoja rakentaa yhtiömme poikkeuksellisen vankan perustan päälle jotakin uutta.”

Osana järjestelyä, Abdon Group tekee konserniin vähemmistösijoituksen, tukien sen kehittymistä merkittäväksi pohjoismaiseksi ruoka-alan yhtiöksi. ”Uskomme lujasti tähän yhteistyömahdollisuuteen, ja on hienoa olla osa tätä matkaa myös jatkossa.”, sanoo Philip Abdon, Abdon Groupin omistaja.


Lisätietoja:

Atte Rekola
Toimitusjohtaja, Herkkumaa
+358 (0) 400 902 590
atte.rekola@herkkumaa.fi

Pär Berglund
Toimitusjohtaja, Björnekulla
+46 (0) 76 180 9261
par.berglund@bjornekulla.se

Herkkumaa

▪ 1987 perustettu suomalainen elintarvikeyhtiö
▪ Keskittynyt kasvipohjaisiin säilykkeisiin, kastikkeisiin, majoneeseihin, hilloihin ja marmeladeihin
▪ Toimii Hämeenlinnassa
▪ Liikevaihto noin 17 miljoonaa euroa
▪ Yli 30 työntekijää
▪ Sijoittajakumppanina suomalainen pääomasijoitusyhtiö Korona Invest

Björnekulla

▪ 1907 perustettu ruotsalainen elintarvikeyhtiö
▪ Keskittynyt kasvipohjaisiin säilykkeisiin, kastikkeisiin, sinappeihin, hilloihin ja marmeladeihin
▪ Toimii Svalövissä, Ruotsissa
▪ Liikevaihto noin 60 miljoonaa Ruotsin kruunua
▪ Yli 10 työntekijää

Lue lisää

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi toukokuusta 2024 alkaen. Heleniuksella on laaja-alaista kokemusta ja erikoisosaamista tiedolla ja datalla johtamisesta, analytiikasta sekä tekoälyn hyödyntämisestä. Helenius toimii piilaaksolaisen Palo

Innoflame Group Oy on ostanut Loihe Oy:n osakekannan

Kauppa kasvattaa Innoflamen liikevaihdon yli 48 miljoonaan euroon. Loihe jatkaa toimintaansa Innoflamen sisaryrityksenä. Innoflame Group Oy on ostanut yhteensä 32 henkilöä työllistävän Loihe Oy:n osakekannan. Kauppa astui voimaan 17.4.2024, ja

Scroll to Top