Fredman Groupille uusi pääomistaja – Korona Invest vauhdittamaan kasvua

Jaa

Kotimainen Fredman Group Oy lähtee hakemaan kasvua uuden enemmistöomistajan, pääomasijoittaja Korona Investin, tuella. Fredman keskittyy jatkossa tuote- ja pakkausliiketoimintaansa. Yhtiön Chefstein-palveluliiketoiminta siirtyy CGI Suomi Oy:lle. 

Keittiötuotteistaan, kuten leivinpaperista, suodatinpusseista ja Elmukelmusta, tunnettu Fredman Group Oy ja kotimainen pääomasijoitusyhtiö Korona Invest ovat 11.3.2024 allekirjoittaneet sopimuksen omistusjärjestelystä. Järjestelyn myötä Korona Investin hallinnoimasta rahastosta tulee Fredmanin enemmistöomistaja. Kaupan toteutuminen vaatii Kilpailu- ja kuluttajaviranomaisten hyväksynnän.

”Fredman on erinomaisesti johdettu, hyvämaineinen yritys ja sillä on merkittävää kasvupotentiaalia. Yhtiön mittava toimialakokemus, laaja tuoteportfolio ja kansainväliset asiakkaat ovat tekijöitä, joiden varaan kasvua on hyvä rakentaa. Olemme myös vaikuttuneita siitä, kuinka vahvasti vastuullisuus on osa perheyrityksen DNA:ta. Meille on tärkeää, että yhtiön avainhenkilöt jatkavat merkittävinä omistajina ja kehitämme yhdessä yhtiötä kohti seuraavia kasvutavoitteita”, sanoo Korona Investin sijoitusjohtaja Niklas Wickström.

”Onhan tämä merkityksellinen ja meille sukuna tunteikas muutos. Samalla tämä on valtavan hieno mahdollisuus lähteä toteuttamaan kasvustrategiaamme, jota olemme pitkään työstäneet. Jatkamme veljeni Clas Fredmanin kanssa yhtiössä merkittävinä vähemmistöomistajina. Olemme perheyrityksenä muun muassa tuplanneet yhtiön liikevaihdon sen perustamisesta lähtien. Yli 25-vuotisen historiamme aikana olemme kehittäneet ja investoineet merkittävästi omaan tehtaaseemme sekä luoneet nykyisen palveluliiketoiminnan. Olen erittäin iloinen siitä, että kohtasimme meille sopivan kotimaisen kumppanin, jonka kanssa lähdemme rakentamaan Fredmanin uutta aikakautta”, sanoo Fredman Groupin omistajayrittäjä ja hallituksen puheenjohtaja Peter Fredman.

Fredman keskittyy tuote- ja pakkausliiketoimintaan, palveluliiketoiminta siirtyy CGI:lle

Fredmanin Chefstein-palveluliiketoiminta siirtyy CGI Suomi Oy:lle, jolla on pitkä kokemus jo entuudestaan ruokapalvelualalta. Liiketoiminta siirtyy CGI:lle 1.4.2024 eikä kaupalla ole vaikutuksia voimassa oleviin asiakassopimuksiin. Ratkaisun parissa työskennelleet työntekijät siirtyvät CGI:lle vanhoina työntekijöinä.

Fredman keskittyy jatkossa luomaan asiakkailleen arvoa vastuullisilla keittiötuotteilla ja elintarvikkeiden pakkausratkaisuilla.

”Visioin, että olemme tulevaisuudessa Pohjoismaiden johtava keittiötuotteiden valmistaja niin päivittäistavara- kuin ammattikeittiöpuolella. Tässä avainasemassa on kotimainen tehtaamme Raumalla sekä asiakaslähtöinen tuotekehitys, johon jatkossa panostamme vahvemmin, sanoo Fredmanin toimitusjohtaja Per-Henrik Hagberg.

Fredman Group

  • Liikevaihto vuonna 2023 oli 27,7 miljoona euroa
  • Viennin osuus vuoden 2023 liikevaihdosta oli 14 %
  • Kotimainen tuotanto, 100 % uusiutuvalla energialla käyvä tehdas Raumalla
  • Menestyviä brändejä mm. Elmu®kelmu, Comple®, Carita®

Korona Invest

  • 2006 perustettu suomalainen pääomasijoitusyhtiö
  • Erikoistunut pieniin ja keskisuuriin kasvuyrityksiin
  • Kerännyt neljään rahastoon yhteensä 235 miljoonan euron pääomat
  • Toteuttanut 37 ensisijoitusta ja 26 irtautumista
Kuvassa: Per-Henrik Hagberg, Niklas Wickström, Sami Miettinen, Peter Fredman, Jaakko Isotalo ja Clas Fredman.

Lisätiedot:

Peter Fredman, omistaja & hallituksen puheenjohtaja, Fredman Group Oy
puh. +358 50 401 1616, peter.fredman@fredmangroup.com

Niklas Wickström, sijoitusjohtaja, Korona Invest
puh. +358 40 840 8432, niklas.wickstrom@koronainvest.fi

Lue lisää

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi toukokuusta 2024 alkaen. Heleniuksella on laaja-alaista kokemusta ja erikoisosaamista tiedolla ja datalla johtamisesta, analytiikasta sekä tekoälyn hyödyntämisestä. Helenius toimii piilaaksolaisen Palo

Innoflame Group Oy on ostanut Loihe Oy:n osakekannan

Kauppa kasvattaa Innoflamen liikevaihdon yli 48 miljoonaan euroon. Loihe jatkaa toimintaansa Innoflamen sisaryrityksenä. Innoflame Group Oy on ostanut yhteensä 32 henkilöä työllistävän Loihe Oy:n osakekannan. Kauppa astui voimaan 17.4.2024, ja

Scroll to Top