Euraasian raidemarkkinoilla toimiva O.V. Lahtinen Oy vauhdittaa kasvuaan entisestään Korona Investin tuella

Jaa

Korona Invest on tehnyt ensisijoituksen 5.3.2021 konttivuokraukseen ja -myyntiin erikoistuneeseen O.V. Lahtinen Oy:öön (”OVL”) vähemmistöomistusosuudella. OVL:n vahva kasvu perustuu kilpailukykyisiin vuokramahdollisuuksiin Euroopan ja Aasian välisellä raidemarkkinalla. Lisäksi yhtiö on kehittänyt oman IT-järjestelmän, joka tehostaa konttitransaktioiden tekemistä ja konttien seuraamista. Tavoitteena on nousta Euroopan johtavaksi Euraasian markkinan konttivuokraajaksi yhtiön konttilaivuetta sekä henkilöstöresursseja vahvistamalla.

Yhtiö vuokraa ja vaihtaa yli 10 000 konttiyksikköä vuodessa Euroopassa, Venäjällä ja Kiinassa sekä laajentaa jatkuvasti maantieteellistä toimintasädettä suurten kaupunkien lisäksi myös haasteellisemmin saavutettaviin kohteisiin. Pääasiakkaina ovat Euraasian raiteilla toimivat junaoperaattorit sekä kiinalaiset ja eurooppalaiset huolintayhtiöt.

”Yhtiö on kehittynyt viime vuosina vahvasti. Kasvuun panostamalla voimme jatkossakin tarjota asiakkaillemme kustannustehokkaan ja ympäristöystävällisemmän tavan tavarantoimituksille. Korona Investin mukaantulo parantaa merkittävästi mahdollisuuksiamme vauhdittaa yhtiön kasvua”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Osmo Lahtinen.

”OVL hyödyntää uutta teknologiaa perinteisellä toimialalla ja olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme mukaan rakentamaan yhtiön kasvua ja tekemään siitä alan johtava toimija Euroopassa”, sanoo Korona Investin sijoitusjohtaja Matti Kangas.

 

O.V. Lahtinen Oy on yksi harvoista eurooppalaisista konttivuokraajista, joka on keskittynyt palvelemaan kasvavaa Euraasian raidemarkkinaa. Kansainvälisen konttivuokrauksen lisäksi yhtiö on yksi Suomen suurimmista konttivälittäjistä. Osmo Lahtisen vuonna 2007 perustama yhtiö palvelee kansainvälisiä logistiikka-alan asiakkaita Suomen, Kiinan ja Liettuan toimipisteistä.

Korona Invest on suomalainen pieniin ja keskisuuriin kasvuyrityksiin erikoitunut pääomasijoittaja. Korona Invest on tehnyt 31 ensisijoitusta, yli 100 yritysostoa kohdeyrityksiinsä sekä 22 irtautumista. Korona Invest tekee sijoituksia kasvuhaluisiin ja -kykyisiin yhtiöihin, joiden liikevaihto on 2–20 miljoonaa euroa ja liiketoiminta kannattavaa.

 

Lisätietoja:

O.V. Lahtinen Oy
Osmo Lahtinen, toimitusjohtaja
puh. 040 020 8682, osmo(@)ovlahtinen.fi

Korona Invest Oy
Matti Kangas, sijoitusjohtaja
puh. 050 377 3230, etunimi.sukunimi(@)koronainvest.fi

Lue lisää

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi

Jere Helenius on kutsuttu Korona Investin Advisory Boardin jäseneksi toukokuusta 2024 alkaen. Heleniuksella on laaja-alaista kokemusta ja erikoisosaamista tiedolla ja datalla johtamisesta, analytiikasta sekä tekoälyn hyödyntämisestä. Helenius toimii piilaaksolaisen Palo

Innoflame Group Oy on ostanut Loihe Oy:n osakekannan

Kauppa kasvattaa Innoflamen liikevaihdon yli 48 miljoonaan euroon. Loihe jatkaa toimintaansa Innoflamen sisaryrityksenä. Innoflame Group Oy on ostanut yhteensä 32 henkilöä työllistävän Loihe Oy:n osakekannan. Kauppa astui voimaan 17.4.2024, ja

Scroll to Top