Ajankohtaisia

tiedotteita

.

Suomalainen kiertotalouden edelläkävijä Ecolan Oy on käynnistänyt laajan kiertotalouden investoinnin Nokian Kyynijärven teollisuusalueelle.

Teollisuuden sivuvirroista metsä- ja maatalouslannoitteita sekä kevytkiviainesta valmistava Ecolan Oy valmistelee rakeistamislaitoksen investointia yhdessä pörssiyhtiö Outotecin kanssa. Ecolan Oy valmistaa voimalaitostuhkasta lannoitteita tällä hetkellä Liperissä ja Viitasaarella, ja Nokian investointi on merkittävässä roolissa yhtiön kasvustrategiassa.

Suomessa syntyy voimalaitostuhkaa miljoona tonnia vuodessa ja siitä hyödynnetään vasta 100 000 tonnia. Eli 90% voimalaitostuhkasta on tällä hetkellä aidosti hyödyntämättä”, kertoo Ecolanin toimitusjohtaja Hannu Tukiainen.

Ecolanin tavoitteena on kasvaa voimakkaasti ja toimia kotimaisena kiertotalouden uranuurtajana. Ecolan valittiin vuonna 2014 järjestetyssä Biotalous Kasvu Open sparrauskilpailussa yhdeksi lupaavimmista toimialan kasvuyrityksistä. Tänä keväänä järjestetyssä Sitran Ravinnekierto Challenge-ideakilpailussa Ecolanin ja Outotecin yhteinen Fullrec-lietteenkäsittelymenetelmä jakoi voiton. Fullrec-menetelmän avulla yhdyskuntien jätevesien lietteestä ja energiatuotannon tuhkasta saadaan talteen ravinteita, jotka jalostetaan myytäviksi lannoitetuotteiksi.

Ecolanin tuotteet ja palvelut ovat saaneet erittäin positiivista palautetta ja kysyntä on jatkuvasti vahvaa. Etsimme aktiivisesti paikkaa kolmannelle tuotantolaitokselle pääkaupunkiseudun, Kaakkois-Suomen ja Pohjois-Suomen alueelta. Olemme tunnistaneet jo yhden potentiaalisen vaihtoehdon pääkaupunkiseudulta ja neuvotteluita käydään myös Pohjois-Suomessa”, sanoo Ecolanin hallituksen puheenjohtaja Vesa Lehtomäki.

Nokialle rakennettavan tuhkan rakeistamislaitoksen koekäyttö on vuoden 2017 alussa ja tuotanto käynnistyy helmikuussa.


Ecolan Oy on täysin kotimainen kiertotalouden edelläkävijä, joka jalostaa teollisuuden sivuvirroista tuotteita metsä- ja maatalouteen, maanrakentamiseen ja ympäristönhoitoon. Tuote- ja palvelukokonaisuuteen kuuluvat esimerkiksi Ecolan® -lannoitteet, tuhkan vastaanotto- ja levityspalvelut sekä fill-R® -kevytkiviaines.


Lisätietoja:

Lataa tiedote pdf -muodossa

Ecolan Oy

toimitusjohtaja Hannu Tukiainen
puh 0400 578 988, etunimi.sukunimi(a)ecolan.fi
www.ecolan.fi

Korona Invest Oy

Vesa Lehtomäki
Toimitusjohtaja
etunimi.sukunimi(a)koronainvest.fi
Puh. +358 50 337 6969


Ajankohtaista

Ylös